Mooi rood is niet lelijk! Een mooie harde Alfa Romeo 1300 junior uit 1972. Deze auto is al vanaf 1993 in Nederland en is als harde basis hier naar toe gekomen. De vorige eigenaar heeft er jaren in gereden waarna de auto wel de nodige gebruikssporen had. De auto is daarna gedeeltelijk gerestaureerd, zo zijn er nieuwe chassisdelen in de wielkuipen gekomen en is de 1300 junior overgespoten. Bovendien is hij technisch volledig gereviseerd op het motorblok na. Vanaf maart 2015 is hij in ons bezit, en heeft een lange tijd in onze opslag gestaan waarna de motor toch wel wat kuren begon te vertonen. Toen hebben wij het motorblok compleet laten reviseren door Auto Romeo in Nootdorp.
De auto zal geleverd worden met een nieuwe APK bovendien is de motor nog niet eens ingereden, na het inrijden zullen wij hem kosteloos voor u nalopen en afstellen.
Kortom een mooie junior voor een eerlijke prijs, waarbij u zich niet zorgen hoeft te maken over verborgen kosten.

Geschiedenis van de Alfa Romeo Junior:

In 1967 besloot Alfa Romeo een variant van hun populaire coupé uit te brengen met een kleinere motor om de markt te openen en jongere en minder welvarende klanten een kans te geven om een Tipo 105-serie Guilia Coupe te bezitten. Om dit doel te bereiken, werd een model met de naam Tipo 105.30 GT Junior met een 1290cc-motor geïntroduceerd. De motor, die in alle opzichten hetzelfde was als in de Tipo 105.06 Guilia 1300, werd op verschillende gebieden opnieuw ingewerkt en, onder andere, uitgerust met twee dubbele Weber carburateurs. De opnieuw ingewerkte motor kreeg de typeaanduiding aangeduid als 005.30 en leverde 89 pk. In 1968 rolde de laatste 1e series GT 1300 Junior model van de band met het kenmerkende liggende dashboard wat ook terug te vinden is in de Alfa Romeo GTA race versies. In 1969 werd de GT 1300 Junior herzien met veel van de nieuwe onderdelen van de 1750 GTV waardoor het uitstraling van de GT1300 flink veranderde door onder een compleet nieuw dashboard.

Exterieur:

De carrosserie heeft geen roest en is schadevrij. Deze Alfa is in 2013/2014 overgespoten en staat er nog keurig bij op een paar kleine puntjes na. De bodem, dorpels en wielkasten zijn volledig roestvrij. Alle originele onderdelen in chroom en roestvrij staal zijn volledig aanwezig en zien er goed uit.

Interieur:

Het interieurs verkeerd in uitmuntende staat waarbij zelfs geen gaten voor een radio zijn gemaakt. Kortom erg mooi en origineel.

Motor:

De motor is volledig gereviseerd door de Alfa specialist Auto Romeo in Nootdorp. De cilinderbussen, zuigers en tal van onderdelen zijn vervangen. De cilinderkop is gereviseerd en daarnaast zijn de dubbele webers gereviseerd en afgesteld.Daarnaast zijn de bougies, bougiekabels, bobine, accu, ontsteking, brandstofpomp etc. etc. vervangen. Kortom hier hoeft u voorlopig niet naar om te kijken.

Onderstel en remmen

De schokdempers zijn rode Koni schokdempers, de remtangen zijn gereviseerd en opnieuw gespoten en 2 jaar geleden zijn er voor de APK tal van remleidingen en de remverdeler vervangen.

Velgen en banden:

Cromodora velgen met 14 inch Bridgestone banden in de maat 185/70/14, deze zijn nog voorzien van een ruime hoeveelheid profiel.

Informatie

MerkAlfa Romeo
TypeGT 1300 Junior
Bouwjaar1972
KleurRood
TransmissieHandgeschakeld
CarrosserieCoupé
BTW/MargeMarge
PrijsVerkocht !!
Aantal deuren2
Km-stand8400
AfleveringAPK/Garantie/Afleverbeurt
Chassisnummer
Bereken leasebedrag

Onderhoudsbeurten

Overig