De Datsun 240Z is een iconische auto en goede exemplaren zijn zeer schaars geworden. Deze auto is volledig aangepakt en het eindresultaat is verbluffend. Zonder directe kosten te rijden en een mooie investering voor de toekomst.
De eigenaar wilde een goede maar tegelijkertijd ook sportieve Datsun 240Z, daar deze praktisch niet te vinden zijn is ervoor gekozen om deze zelf te laten restaureren. Als inspiratie voor deze built heeft de “Datsun Dare to be Different” film op Petrolicious gediend. (https://petrolicious.com/films/dare-to-be-different-in-a-datsun-240z
Voor deze restauratie is een harde 72er Datsun uit VS gekomen. Deze is eind 2017 gekocht en heeft een ruim jaar bij de Z-specialist van Nederland (Jan Rozendaal – www.zpartscentre.com) gestaan. Deze heeft de techniek en body volledig onder handen genomen.
Foto’s en facturen van de volledige restauratie zijn aanwezig.

Exterieur:

Carrosserie is volledig gestript en overgespoten in de originele kleur van de carrosserie (905). Body is voorzien van een fiberglass Type 1 Air Dam (onderspoiler voorzijde), Fairlady 432 spoiler (achterzijde), Fairlady style grill, verchroomde voor en achterbumpers en nieuwe Europese koplampen. Een plaatje!

Interieur:

Het Datsun interieur is volledig verwijderd en compleet nieuw opgebouwd met nieuwe materialen uit de VS. Er is een nieuwe kachelmotor en origineel 240z dashboard (geen cover) gemonteerd. Op dit moment zijn er BF Torino Nurburgring R stoelen (910 R: zwart kunstleer / zitvlak ribcord) gemonteerd. De gordels zijn vervangen door Schroths autocontrol racebelts deze gordels zijn voorzien van een elektronische gordelspanner. Bovendien is de Datsun voorzien van een fraai Momo Prototipo stuur inclusief verlenger.De originele stoelen, stoer en gordels zijn aanwezig.

Onderstel en motor:

De motor is een originele 240Z motor met daarop een 280Z cilinderkop voor meer compressie en performance. De motor is gecontroleerd en waar nodig aangepast, daarnaast voorzien van een nieuwe dynamo, accu, bobine en elektronische fan en de gebruikelijke service parts.
Voorzien van origineel ABARTH & C. 2-delig sport uitlaatsysteem. New old stock.

Onderstel:

Er zijn schijfremmen gemonteerd en de auto is voorzien van nieuwe schokdempers en wiellagers.

Radio:

Voorzien van een originele Datsun radio, deze zijn zeer schaars! Let op: er zijn geen speakers aangesloten kortom deze radio werkt nu niet.

Velgen en banden:

De banden zijn nog in perfecte staat met een ruim profiel, de velgen zijn originele 16” Rota RKR velgen.

Informatie

MerkDatsun
Type240Z
Bouwjaar1972
KleurRood
TransmissieHandgeschakeld
CarrosserieCoupé
BTW/MargeMarge
PrijsVerkocht !!
Aantal deuren2
Km-stand74873
Afleveringapk/garantie
Chassisnummer
Bereken leasebedrag

Onderhoudsbeurten

Overig

• Tankontluchting is omgebouwd naar EU standaard
• De auto wordt geleverd met een mooie hoes